Provinciaal Steunpunt Duaal Leren West-Vlaanderen

Bijna 3.000 leerlingen doen aan duaal leren, dat cijfer moet nog omhoog vindt minister van Werk Jo Brouns: "Scholen en bedrijven rond de tafel"


Lees het artikel op: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/01/23/cijfers-duaal-leren/

Het aanbieden van een duale opleiding kan je onderneming heel wat voordelen bieden! 

We sommen graag de 10 belangrijkste voordelen op:  


 1. Op korte termijn: in tegenstelling tot stages van enkele weken, is de leerling nu in de meeste gevallen 3 dagen per week gedurende heel het schooljaar in je bedrijf. Deze intensieve samenwerking zorgt er voor dat de inzet van de leerling op de werkvloer meer opbrengt dan de kosten van de opleiding. 
 2. Op langere termijn: de duale opleiding is een goeie screeningperiode voor de skills van een leerling maar ook voor het functioneren binnen het team. Je spaart zo dure selectieproeven uit bij de aanwerving. Op het einde van de duale opleiding weet je al of de leerling een goeie match zal zijn met je bedrijf en je team. 
 3. Je hebt je toekomstige werknemer al een heel jaar kunnen opleiden voor de job! Je kan de leerling dus quasi onmiddellijk inzetten op de werkvloer. 
 4. Het bedrijf kan haar kennis en passie doorgeven. 
 5. Als duale werkplek neem je een maatschappelijke verantwoordelijkheid in de opleiding van jongeren en heb je een voorbeeldfunctie binnen de sector. 
 6. Als duale werkplek werk je aan een positieve beeldvorming naar de omgeving, meer naamsbekendheid en een betere reputatie. 
 7. Een duale leerling op de werkvloer kan de opleidingscultuur binnen het bedrijf een boost geven. 
 8. De opleiding die je aanbiedt is automatisch beter afgestemd op de arbeidsmarkt en bereidt de leerling voor op een mogelijke job binnen uw bedrijf. De leerling zal vaardigheden verwerven die ze moeilijker op de schoolbanken kunnen leren. 
 9. Je werkt nauw samen met een school/opleidingscentrum uit de buurt. Deze samenwerking kan en zal ongetwijfeld nog heel wat meer voordelen en nieuwe initiatieven opleveren. 
 10. Het Provinciaal Steunpunt Duaal Leren (PSDL) staat voor je klaar! Contacteer ons met al je vragen en we helpen je graag op weg. 

           

          Van een WIN-WIN gesproken!